De Proosdij & De Pastorie
Gloednieuw wonen in het middeleeuwse stadshart

De Proosdij & De Pastorie
Gloednieuw wonen in het middeleeuwse stadshart

Karaktervol, hoogwaardig afgewerkt en goed geïsoleerd

Wonen met respect voor de historie en de faciliteiten van nu

De Proosdij
De Proosdij

Historisch mooi wonen in het hart van Zwolle

Onder de Peperbus en middenin het middeleeuwse stadshart. Deze locatie heeft alles in zich om een prachtige woonplek te zijn. Iets dat ze zeshonderd jaar geleden al wisten: Destijds had de Proost van Deventer hier zijn residentie.

Kleinschalig en stijlvol

Het door Resido Vastgoed ontwikkelde project bestaat uit 25 appartementen, verdeeld over twee aangrenzende complexen met een kleinschalig en stijlvol karakter:

De Proosdij & De Pastorie

De Proosdij

De Proosdij wordt volledig nieuw gebouwd met 13 appartementen. Iedere woning beschikt over een eigen berging in het souterrain van het complex en is levensloopbestendig gerealiseerd.

De bewoners van De Proosdij hebben beschikking over een gezamenlijke lift. Voor de bewoner van het appartement op de bovenste etage komt deze direct in de eigen woning uit.

De appartementen zijn volgens de laatste normen geïsoleerd, hoogwaardig afgewerkt en worden sleutelklaar opgeleverd.

De Pastorie

Dit complex is volledig gerenoveerd waarbij het uitgangspunt de oorspronkelijke bouw van 600 jaar geleden is. Modern wonen in een historisch jasje.

De 12 appartementen beschikken over een zelfstandige nutsaansluiting, een deurintercom systeem met video, zijn goed geïsoleerd en de authentieke details -zoals de prachtige granito vloer bij de entree- zijn bewaard gebleven. Tevens beschikt het complex over een lift en een veilige fietsenkelder.

De ProosdijDe Proosdij

Rijke historie

Het pand op de hoek Drostenstraat/Voorstraat kennen veel Zwollenaren nog uit een recent verleden, toen deze in bezit was van het Leger des Heils.

In een verder verleden deed dit pand dienst als de pastorie behorend tot de Onze Lieve Vrouwenkerk (of Peperbuskerk).

Op deze plek wordt reeds sinds de vijftiende eeuw gewoond. De geschiedenis van deze sfeervolle plek gaat verder en wij hopen dat jij daar binnenkort een nieuw hoofdstuk aan toe kunt voegen.

De Proosdij

Alles binnen handbereik

Wanneer je de deur uitloopt opent de gezellige binnenstad van Zwolle zich direct voor je. Het maakt niet uit in welke richting je loopt: Deze stad biedt je tal van mogelijkheden tot vermaak met haar theaters, musea, winkels, restaurants en terrassen op een steenworp afstand. Tegelijk is Zwolle een van de groenste steden van Europa en officieel de beste fietsstad ter wereld!

Het compleet vernieuwde trein- en busstation tref je op loopafstand. Evenals een hoop vaste en flexibele werkplekken, waar je eenvoudig een zakelijke afspraak maakt. In de nabije omgeving bevinden zich verschillende stadsparken en de wateren die Zwolle omarmen bieden ruimte voor verkoeling en watersporten.

Kortom, alle voorzieningen die je je kan wensen voor een prettige, gezonde en veilige leefomgeving vind je binnen handbereik.

 

Planning

 Het complex De Proosdij zal 13 appartementen omvatten en medio 2022 worden opgeleverd. Nadere informatie over planning en prijzen volgt via onze mailing en op de website.

Je kunt je interesse alvast kenbaar maken door je onderaan deze pagina op te geven voor de mailinglijst over dit complex.

De inschrijving voor De Pastorie is gesloten.

Plattegronden en huurprijzen

Huren in Zwolle Peper Vastgoed.
De Proosdij

Inschrijven De Proosdij

Je kunt je interesse alvast kenbaar maken door je onderaan deze pagina op te geven voor de mailinglijst over dit complex.

Sleutelklaar en hoogwaardig afgewerkt

De appartementen in De Proosdij worden sleutelklaar opgeleverd met een nieuwe Bruynzeel keuken en nieuwe badkamer.

Alle keukens zijn voorzien van luxe inbouwapparatuur, inductie kookplaat, combi magnetron, vaatwasser, koel vries combi. De badkamers hebben een wastafel en inloopdouche.

Een sfeervolle visgraat vloer (pvc) en in lichte kleur gesauste wanden maken het geheel af. Je kunt je woning direct betrekken!

Energiezuinig

De Proosdij is volgens de laatste normen geïsoleerd en voorzien van moderne installaties.

De aandacht voor duurzaam bouwen en het gebruik van dubbel glas (HR++) zorgen voor een prettig woonklimaat.

Parkeren

Vanwege de ‘nul vergunningen regel’ is het niet mogelijk een parkeervergunning aan te vragen voor de directe omgeving.

Je kunt een parkeerabonnement aanvragen voor een parkeergarage aan het Katwolderplein, Emmawijk of  Q-Park Maagjesbolwerk.

Parkeren Zwolle

Sfeerimpressie De Proosdij