De Proosdij & De Pastorie
Gloednieuw wonen in het middeleeuwse stadshart!

De Proosdij & De Pastorie
Gloednieuw wonen in het middeleeuwse stadshart!

Karaktervol, hoogwaardig geïsoleerd en afgewerkt.

Met respect voor de historie en de faciliteiten van nu.

De Pastorie
De Pastorie

Historisch mooi wonen in het hart van Zwolle

Onder de Peperbus en middenin het middeleeuwse stadshart. Deze locatie heeft alles in zich om een prachtige woonplek te worden. Iets dat ze zeshonderd jaar geleden al wisten: Destijds had de Proost van Deventer hier zijn residentie.

Kleinschalig en stijlvol

Het project zal bestaan uit 25 appartementen, verdeeld over twee complexen met een kleinschalig en stijlvol karakter: De Pastorie & De Proosdij.

De Pastorie

Dit complex is volledig gerenoveerd waarbij het uitgangspunt de oorspronkelijke bouw van 600 jaar geleden is. Modern wonen in een historisch jasje.

De appartementen beschikken over een zelfstandige nutsaansluiting, een deurintercom systeem met video, zijn goed geïsoleerd en de authentieke details -zoals de prachtige granito vloer bij de entree- zijn bewaard gebleven.

Het complex bestaat uit 12 appartementen en is voorzien van een lift. Je fiets stal je veilig in de af te sluiten berging.

De Proosdij

De Proosdij grenst direct aan de Pastorie en wordt volledig nieuw gebouwd. Alle 13 appartementen beschikken over een eigen berging in het souterrain van het complex. Ook De Proosdij beschikt over een lift. De appartementen zijn bijzonder goed geïsoleerd.

De Proosdij wordt naar verwachting medio 2022 opgeleverd.  

De ProosdijDe Proosdij

Rijke historie

Het pand op de hoek Drostenstraat/Voorstraat kennen veel Zwollenaren nog van het Leger des Heils. In een verder verleden was dit de pastorie die hoorde bij de Onze Lieve Vrouwenkerk (of Peperbuskerk). Op deze plek wordt al sinds de vijftiende eeuw gewoond. Maar de geschiedenis van deze locatie gaat verder en jij kan daar binnenkort ook onderdeel van uit maken.

Alles binnen handbereik

Wanneer je de deur uitloopt sta je midden in de gezellige binnenstad van Zwolle met theaters, musea, winkels, restaurants en terrassen op een steenworp afstand. Het trein- en busstation is op loopafstand. In de nabije omgeving bevinden zich verschillende stadsparken.

Kortom, alle voorzieningen die je je kan wensen zijn binnen handbereik.

 

Planning

De Pastorie (12 appartementen) wordt naar verwachting medio december 2021 opgeleverd. De inschrijving voor dit complex is per heden gestart.

De Proosdij (13 appartementen) zal medio 2022 opgeleverd worden. De inschrijving voor de Proosdij zal in 2022 worden opgestart. 


Plattegronden en huurprijzen

Huren in Zwolle Peper Vastgoed.
De Proosdij

Inschrijven

De verhuur en inschrijving richten zich momenteel exclusief op De Pastorie, welke naar verwachting medio december wordt opgeleverd.


Sleutelklaar en hoogwaardig afgewerkt

De appartementen in de Pastorie worden sleutelklaar opgeleverd met een nieuwe Bruynzeel keuken en nieuwe badkamer.

Alle keukens zijn voorzien van luxe inbouwapparatuur, inductie kookplaat, combi magnetron, vaatwasser, koel vries combi. De badkamers hebben een wastafel en inloopdouche.

Een sfeervolle visgraat vloer (pvc) en in lichte kleur gesauste wanden maken het geheel af. Je kunt je woning direct betrekken!

Energiezuinig

De appartementen in de Proosdij en de Pastorie worden hoogwaardig geïsoleerd en voorzien van moderne installaties.

De Pastorie is volgens de laatste normen geïsoleerd. De aandacht voor duurzaam bouwen en het gebruik van dubbel glas (HR++) zorgen voor een prettig woonklimaat.

Parkeren

Vanwege de ‘nul vergunningen regel’ is het niet mogelijk om als bewoner van de Pastorie een parkeervergunning aan te vragen voor de directe omgeving.

Je kunt een parkeerabonnement aanvragen voor een parkeergarage aan het Katwolderplein, Emmawijk of Qpark Maagjesbolwerk.

Parkeren Zwolle

Sfeerimpressies De Pastorie & De Proosdij